scheiding ringen

Kosten scheiding

Kosten scheiding - een scheiding hoeft niet kostbaar te zijn

Het regelen van een echtscheiding brengt kosten met zich mee. Naast de kosten van de mediator heb je te maken met griffierecht en de kosten van het indienen van het verzoekschrift bij de Rechtbank door de via de mediator ingeschakelde advocaat. Scheiden is duur, denken veel mensen…

Maar als je inkomen onder een bepaalde grens ligt en er weinig vermogen (bijv. spaargeld) is, dan is het mogelijk gesubsidieerde rechtsbijstand aan te vragen (een zogenaamde toevoeging).

Als je in aanmerking komt voor een toevoeging, betaal je een geringe eigen bijdrage aan de mediator en een aanzienlijk lager bedrag aan griffierecht. De overige kosten van de scheiding komen voor rekening van de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor blijven de kosten van de scheiding dus goed te overzien. In het gunstigste geval kost een scheiding dan nog geen € 100,00 per persoon.

Bij het kennismakingsgesprek wordt altijd nagegaan of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Als een toevoeging niet aan de orde is, maken we op basis van jullie specifieke situatie een inschatting van de te verwachten kosten. Je weet dus van tevoren met welk kostenplaatje je rekening kunt houden. Dat is wel zo prettig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *