Zakelijke mediation en coaching

Voor bedrijven

Zakelijke mediation

Inleiding

Als werkgever wil je dat je medewerkers met plezier naar hun werk gaan en dat de sfeer in je bedrijf goed is. Je wilt graag werken met vitale medewerkers, die fit, weerbaar, flexibel en productief zijn. Maar soms merk je dat er spanning op de werkvloer is en dat kan voor problemen zorgen. Mensen raken geïrriteerd, er ontstaan conflicten of het verzuim neemt toe.

 

Coaching

Als je merkt dat een medewerker minder goed functioneert of weinig plezier in zijn werk ervaart, kan coaching hem/haar helpen. Vaak hebben bedrijven te maken met een hoge werkdruk en voelt het voor de medewerker dat de werk/privé balans zoek is. Via coaching krijgt jouw medewerker meer regie over de werkdag en leert hij anders om te gaan met stress, verwachtingen en prestatiedruk. 

Het aanpakken van stress en het stimuleren van de bevlogenheid van je medewerker zorgt ervoor dat er meer ruimte en energie ontstaat om met plezier het werk te doen dat bij diegene past. Met als resultaat voor de medewerker een verbeterde werk/privé balans en voor de werkgever een dalend verzuimpercentage en een goede, productieve werksfeer. 

Wanneer coaching? Je medewerker zit niet lekker in zijn/haar vel:

 • Ervaart een hoge werkdruk
 • Heeft weinig energie en inspiratie
 • Balans tussen werk en privé is zoek
 • De communicatie op de werkvloer loopt niet lekker
 • Er zijn problemen thuis
 • Heeft hoge verwachtingen van zichzelf, wil controle houden, is snel geïrriteerd

Resultaat:

 • Meer inzicht in zichzelf en bewustwording
 • Meer regie over de werkdag
 • Anders omgaan met stress, verwachtingen en prestatiedruk door grenzen aan te geven en assertief te zijn
 • Verbeterde communicatie door het uitspreken van verwachtingen en behoeftes
 • Verbeterde relaties thuis en op het werk

Aanvullende informatie kun je vinden op: www.nelieke-lifecoaching.nl

 

Mediation bij een verstoorde arbeidsrelatie
Soms verloopt de samenwerking tussen twee of meerdere collega’s stroef. Of er is sprake van pesten of ander gedrag dat de sfeer negatief beïnvloedt. Mediation kan in dergelijke gevallen uitkomst bieden. Door tijdig actie te ondernemen en samen het gesprek aan te gaan wordt escalatie voorkomen. Onder begeleiding van een neutrale mediator bekijken de medewerkers/collega’s of het team waar de oorzaak ligt van hun vertroebelde relatie en gaan ze samen op zoek naar manieren om weer prettig met elkaar samen te werken. Vaak kunnen een paar gesprekken al veel verhelderen en zorgen voor de gewenste verandering. 

 

Voorbeeld praktijksituatie:

Bij bedrijf X is een conflict ontstaan. Twee medewerkers willen niet meer met en naast elkaar samenwerken omdat de één wel gevaccineerd is en de ander niet. Dit zorgt voor irritaties, onbegrip en stress. Er wordt flink geroddeld en ook de andere collega’s dreigen hierin meegetrokken te worden.

Wat kun je doen?

Als je er intern niet uitkomt, denk dan eens aan coaching of mediation (of een combinatie daarvan) om met een open blik naar de situatie te kijken en samen te ontdekken welke stappen nodig zijn voor meer verbinding, begrip en een betere samenwerking.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op! Aan de hand van de specifieke situatie kunnen we bekijken waar jij en je medewerkers het meest mee geholpen zijn.